Тези пари трябва да ограничат въздействието на коронавируса

Европейските финансови министри договориха спешен план на стойност 500 млрд. евро. Тези пари трябва да ограничат въздействието на коронавируса върху държавите членки.

Коронавирусът може да докара половин милиард души до бедност

Сумата ще бъде отпусната веднага. Очаква се след нея да бъде договорен и пакет за стимулиране на икономиките.

За 3 месеца френската икономика се е свила с 6%

Отпуснатите пари обаче са по-малко от тези, които поиска Европейската централна банка. По нейни сметки общността ще се нуждае от 1,5 млрд. евро, за да се справи с кризата. Въпреки това, срещата на министрите е завършила с аплодисменти, заяви говорител на еврогрупата.

„Днес, ние отговорихме на призива на нашите граждани за Европа, която защитава. Срещата ни продължи 16 часа и половина, а подготовката много повече, но го направихме. Нашият отговор съдържа смели и амбициозни предложения, която щяха да бъдат немислими само до преди няколко седмици“, заяви Марио Сентено, председател на еврогрупата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП