Продължаваме да ви показваме хората, които помагат на българското здравеопазване

Нови дарения от фирми и частни лица за борбата срещу коронавируса. От застрахователна компания „Лев Инс“ АД и „Животозастрахователен институт“ АД даряват предпазни средства и специално застрахователно покритие на обща стойност над 348 000 лева. Дарението включва 5000 предпазни шлема и 10 000 предпазни маски за служителите на МВР, както и допълнително застраховане за събития, свързани с COVID-19.

Над 132 000 лева средства дариха служителите на Електроенергийния системен оператор за подкрепа на лечебните заведения в борбата с COVID-19.Събраната сума е преведена по дарителската сметка на Министерството на здравеопазването.

Конституционните съдии на Република България дариха 36 000 лева на болница „Света Анна“ в София. Със средствата ще бъде купен респираторен апарат и консумативи за него.

31 000 лева лични средства дариха и кметът на София Йорданка Фандъкова, заедно с общинските съветници от групата на ГЕРБ. Парите са преведени по дарителската сметка на Столична община.

Ново дарение на депутата на ДПС Делян Пеевски осигури предпазни средства и тестове за Бърза помощ и Военномедицинска академия в София. В дарението са включени маски и предпазни очила, както и 1500 облекла за служителите на Бърза помощ. 700 теста за коронавирус пък бяха предоставени на ВМА.

Дарение и от Лудогорец за дома за стари хора в Разград. От отдел „Маркетинг“ на футболния клуб са предоставили хранителни продукти за празничния Великденски обяд на 80-те потребители на социалната услуга.

А фондация „Лукойл“ се включи в кампанията на Българския лекарски съюз „За героите в бяло“, с дарение от 300 предпазни шлема. Предпазните средства бяха разпределени към две от големите столични болници - “Проф. Иван Киров” и "Света Анна".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.