Продължаваме да ви показваме хората и компаниите, които помагат

Продължаваме да ви разказваме за даренията в извънредното положение. Дарение от 300 000 лева получи Българският червен кръст. То е от депутата Делян Пеевски и компанията „ИНТРЪСТ” ЕАД. По воля на дарителя средствата са предназначени да помогнат на социално слаби граждани и на хора, изпаднали в нужда вследствие на извънредното положение.

Първо дарение от кампанията за дигитална солидарност на А1.  До момента, благодарение на потребителите, е събрана сума от над 100 000 лева, с които са закупени три респиратора за болниците в Добрич, Монтана и Силистра.

Над един тон храна за хора в нужда и за медицински персонал в България дарява производителят на хранителни стоки „Марс”. Дарението им е част от глобална кампания за борба срещу COVID-19, на стойност над 20 милиона долара.

Дарение от над 20 000 лева под формата на предпазни средства направи компанията „Модис България” за 13 здравни заведения, институции и фондации в страната. Сред тях са и Александровска болница, „Шейново” и болница „Проф. Д-р Иван Митев”.

И дарение от „Лев Инс” АД и „Животозастрахователен институт” АД - този път на стойност от над 14 600 лева за предпазни шлемове, маски и допълнително застрахователно покритие за служителите на Центъра за спешна медицинска помощ в София.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си