Много хотелиери предпочетоха да изчакат преди да възобновят работата си

След като местата за настаняване, къщите за гости и хотелите получиха право да възобновят работата си при спазване на определени правила за безопасност на гости и персонал, много хотелиери предпочетоха да изчакат, за да се ориентират в обстановката. Други възобновиха работата си и посрещнаха гости, които се броят на пръстите на едната ръка.

Всеки хотел вече ще е длъжен да има помещение за изолация

"Хотелите в извънредното положение не бяха забранени, можеха да работят, но не го направиха, защото бяха спрени туристическите пътувания. Смятахме, че можем да заработим след падането на забраната. Имахме идеята с екипа, който не е освободен, да обслужим гостите", каза в ефира на "Здравей, България" собственикът на хотел Георги Тръпков.

В ОЧАКВАНЕ НА СЕЗОНА: Какви мерки предприемат по Южното Черноморие?

Според него обаче и след отпадането на извънредното положение ситуацията за хотелиерите си остава същата. В местата за настаняване не може да се предлага храна, затвореи остават и спа центровете. Тръпков е на мнение, че при тези условия ще е много трудно да се работи, а приходите ще бъдат изключително малко.

ЕК издава указания и препоръки за туристическия бранш

 

 

"На този етап никой със сигурност не може да каже какво ще се случи, ако се появи заразен с коронавирус в хотела. Според мерките, които предстои да се обнародват, в подобна ситуация гостът трябва да бъде карантиниран в отделно помещение до оказване на външна помощ. За неговата грижа ще отговаря само един човек от персонала, по всяка вероятност това ще бъде медицинско лице", обясни мениджърът на хотела Антон Тръпков. 

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.