Министърът на развитието съобщи, че от понеделник 18-ти май откриват врати и моловете след разрешение от комисията по контрол на разпространението на вируса

Хиляди жители на Атина изпълниха крайбрежната ивица, след като на 500 плажа беше позволено да работят. Всички предписания бяха взети предвид - да не се събират повече от 40 души на 1000 квадратни метра и плажните чадъри да са поне 4 метра един от друг. Отварянето на част от плажовете играе ролята на тест, за да се види ще има ли отражение върху заболеваемостта. От утре в Гърция отварят и музеите и се разрешава пътуването до островите. Страната се надява през юли да може пълноценно да посреща туристи и от чужбина.

Гърция подписва междуправителствени споразумения за туризъм, България в списъка

От рано тази сутрин опашки от хора чакаха за място на плажа. Високите температури,които на места вече достигат 40 градуса, а и отварянето на организираните плажове от днес изпратиха гърците на брега на морето. Все още е в сила забраната за пътуване извън областта и е възможно да се плува само в районите по местоживеене. Организираните плажове откриха сезона със стриктно спазване на мерките, но не могат да обслужат всички желаещи. Разстоянието между чадърите е четири метра, кафето е само пакетирано и сервитьорите са с маски и ръкавици.

Според прогнозите на метеоролозите днес и утре се очаква температурни рекорди дори над 40 градуса.

Как ще почиваме това лято и на какви цени? (ВИДЕО)

Министърът на развитието съобщи, че от понеделник 18-ти май откриват врати и моловете след разрешение от комисията по контрол на разпространението на вируса. Задължителни маски за служители и клиенти в търговски магазини от затворен тип.

Според медийна информация вероятно седмица по-рано от 25 май отварят кафенета и ресторанти.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.