Събрани са доказателства за поискан рекет и закани да ме съсипе, съобщи бившият шеф на ББР

Бившият изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е наел гръцки адвокати, които от две седмици работят по жалба за изнудване срещу бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски. Това обяви самият Мавродиев в отворено писмо до медиите. 

Според Мавродиев Ламбовски е подел „клеветническа кампания”, за да отклони вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев-Маджо.

ПРИ ЖИВО ВКЛЮЧВАНЕ: Името на Маджо се появи в разговор с Христо Иванов

„След огромния публичен конфуз за председателя на партия „Да, България” и нестихващия скандал, в определени медии бяха разпространени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина!”, пише Мавродиев.

Той категорично отрича да притежава къща в Гърция, което можело да се провери в имотните регистри на страната.

Мавродиев е наел гръцки адвокати, които работят от две седмици по жалба за изнудване срещу Димитър Ламбовски. „Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен - за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици. Тъй като мястото на престъпното деяние е Гърция, искът ми е адресиран към гръцките власти. Вече са сезирани следствените органи и прокуратурата в Гърция”, обяснява Мавродиев. И допълва, че в момента, в който бъдат предприети действия от гръцките власти, той ще съобщи всички подробности.

„Български адвокати ще подадат жалби в българската прокуратура срещу медиите, позволили си да тиражират анонимните съчинения с абсолютни лъжи срещу мен”, пише още Мавродиев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.