Обвинителите от цялата страна избират нов член на ВСС

От изключителна важност за всеки един от нас е, че ние, като прокурори, имаме възможност да изберем представител във Висшия съдебен съвет (ВСС) от прокурорската квота, който да отстоява нашите интереси в кадровия орган. Това заяви главният прокурор Иван Гешев при откриването на днешното Общо събрание на прокурорите.

"Изборът е от съществено значение в момент, в който прокуратурата отново трябва да отстоява своята независимост и то не с оглед на интересите на прокуратурата, а с оглед на интересите на българските граждани", каза още Гешев.

Даниела Машева е новият зам.-главен прокурор

Прокурори от цялата страна се събраха, за да изберат своя нов представител в прокурорската колегия на ВСС. Той трябва да заеме мястото на Даниела Машева, която стана зам.-главен прокурор.

Прокурор: Ще има осъдителни присъди по делото "Сарафово"

Единственият кандидат за овакантеното място е Евгени Иванов, който досега беше председател на Асоциацията на прокурорите.

Традиционно, изборът се провежда в два поредни уикенда. По време на днешното събрание беше изслушан и единственият кандидат. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.