Три групи са поставени под 14-дневна карантина

Расте броят на заразените с COVID-19 в детска градина „Слънце“ в Монтана. Тя може да бъде затворена изцяло, ако се увеличат положителните проби. Инфектираните са общо 10 - две деца и осем души от персонала.

4-годишно дете от детска градина е с COVID-19

Три групи или над 50 момичета и момчета са поставени под 14-дневна карантина, защото са били контактни. Днес ще бъдат взети проби на целия персонал в градината. 

„В детското заведение е извършена дезинфекция на всички помещения, до които са имали достъп заразените лица. В момента продължават работа две групи, в които няма установени случаи. Днес изследваме персонала, който е останал неизследван и утре, до края на деня, се очаква пробите да са готови”, посочи Елена Тодорова от РЗИ-Монтана.

Междувременно в Смолян 21 деца от детска градина са поставени под карантина заради заразена с коронавирус учителка. Под карантина е и персоналът, който работи в групата. На сградата е  направена дезинфекция.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.