Родителите на му са с обичайния жълто-черен цвят на козината

Малка бяла тигрица, наречена Ниеве (Сняг), се е появила на бял свят миналата седмица в националния зоопарк на Никарагуа, който се намира в град Масая на 20 километра югоизточно от столицата Манагуа, предаде Франс прес, позовавайки се на директора на зоологическата градина.

Бебе гигантска панда с медиен дебют в Тайван (СНИМКИ)

Раждането на екземпляр от този изключително рядък вид е първото по рода си за зоопарк в Централна Америка.

„Ниеве е подложена на лечение, тъй като се е родила с дихателни проблеми и лека настинка”, каза директорът на зоологическата градина Едуардо Сакаса.

КРАСИВИ И СМЪРТОНОСНИ: Най-сладките опасни животни на планетата (ГАЛЕРИЯ)

Родителите на малката бяла тигрица са с обичайния жълто-черен цвят на козината. Ниеве явно носи гените на белия си дядо.

Изключително редкият бял тигър дължи появата си на естествена генетична мутация на бенгалския тигър и не е виждан в дивата природа в Индия от 50-те години на миналия век.

Тигрите като цяло представляват вид, класифициран като "застрашен" от Световния съюз за опазване на природата. Според организацията броят им в наши дни е около 3 800 в сравнение със 100 000 преди век. Белите тигри в света са около 300. Редките животни обитават зоологически градини, основно в САЩ, Германия, Франция и Мексико.

Експерти: Домашните любимци също трябва да спазват дистанция

Откриха нов вид маймуна в Мианма (СНИМКИ)

Фотограф засне черен тигър (СНИМКИ)

Кои са животните покровители на зодиакалните ни знаци (ГАЛЕРИЯ)

Породите кучета, за които знаем или малко, или нищо (ГАЛЕРИЯ)

Откриха рядка бяла морска костенурка на плаж в Южна Каролина (СНИМКИ)

Да ядосаш коала: Как ръмжи гневното животинче? (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА