Смята се, че фосилът е на титанозавър

Фосил на динозавър на 98 милиона години, открит в Аржентина, може да е на най-голямото животно, съществувало някога на Земята, съобщи електронното издание на в."Дейли мейл".

Продадоха скелет на динозавър за над 3 млн. евро 

Аржентински палеонтолози откриха останките през 2012 г. в провинция Неукен. Сред тях има 24 прешлена от опашката на динозавъра и тазови кости. Смята се, че фосилът е на титанозавър, един от най-големите завроподи - динозаври с огромни размери, дълги опашки и масивни крайници.

Изследователите не са успели да идентифицират фосила като непознат досега вид, макар останките да не напомнят на други фосили на завроподи.

В Аржентина е открит фосил на един от последните мегараптори (ВИДЕО+СНИМКИ)

Откритието може да помогне на експертите да изучат как е еволюирал този вид животни, живял преди десетки милиони години.

За най-голямото животно на Земята се смята синият кит, който достига до 33,5 метра ръст.

Продадоха скелет на тиранозавър за 32 млн. долара (СНИМКИ)

„Ясно е, че откритите останки от титанозавър могат да се смятат за един от най-големите титанозаври, чиято телесна маса е сравнима с тази на патаготитана или аржентинозавъра, а дори и по-голяма”, пишат авторите на изследването.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си