На места преспите са над половин метър

Мощна снежна буря удари североизточните американски щати. Огромното количество сняг от Апалачите до Нова Англия причини хаос в транспорта, спря полети, затвори училища и прекъсна работата на центровате за ваксинация срещу COVID-19, съобщава Си Би Си.

СНИМКИ ОТ СНЕЖНОТО БЕДСТВИЕ ВИЖТЕ ТУК

На много места са издадени предупреждения за опасно време като през следващите часове се очаква да натрупат още по-дебели преспи.

Лошото време взе и първата си жертва. В Пенсилвания 67-годишна жена с Алцхаймер почина от измръзване, след като се отдалечила от дома си.

Мощна снежна буря удря Източното крайбрежие на САЩ (СНИМКИ+ВИДЕО)

В Ню Йорк и Ню Джърси снежната покривка е близо 56 см. В Нова Англия за часове натрупаха 30-сантиметрови преспи като снеговалежите продължават. Синоптиците предупреждават и за ледени пориви на вятъра, които ще продължат поне още два дни.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви на онлайн пресконференция, че пътните условия в щата са „опасни”. Бурята се придвижва бавно и ще донесе със себе си повече сняг от очакваното, предупредиха синоптиците.

Студенти и кадети се биха със снежни топки в САЩ (ВИДЕО)

В Ню Джърси още в неделя губернаторът Фил Мърфи обяви извънредно положение и затвори всички федерални служби, които не са от съществено значение.

В Масачузетс властите съобщиха, че се очкават преспи до 61 см. Губернаторът на щата Чарли Бейкър заяви, че поривите на вятъра по крайбрежието достигат скорост от 88 км/ч.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.