Обвиняемият е изтърпял присъда за убийството на брат си, научи NOVA

24 часа след жестокото убийство в парка в столичния квартал „Бояна”, партньорът на убитата жена е арестуван и вече е с повдигнато обвинение. Двамата живеели на семейни начала. 63-годишна Енгения Трайкова беше нападаната с каменна плоча. Тя почина на място, а извършителят избяга.

От прокуратурата съобщават, че през 2015 г. 57-годишният Х.Х. е осъждан за нанасяне на средна телесна повреда на Евгения. Той е излежал присъда и за убийството на брат си, научи NOVA. Освен това е осъждан и за шофиране в нетрезво състояние. 

Ден след престъплението и още преди да стане ясно, че има задържан, живеещите в „Бояна” мислят, че е била нападната от мъжа, с когото живее от години.

„Живеят от години тук. Непрекъснато имаха конфликти. Жената май беше от провинцията”, разказа Красимира Кръстин, съседка на убитата жена.

Убиха жена посред бял ден в парк в София (СНИМКИ+ВИДЕО)

Шефът на убитата – Христо Ниваков, не е подозирал, че жената има семейни проблеми.

„Никога не е споделяла с нас дали има някакви проблеми или каквото и да било. Работеше като хигиенистка. Много добре се справяше с работата. Разбрахме за станалото от полицията”, каза Ниваков.

Първоначалната версия на разследващите беше за грабеж. Причината – чантата на жената била захвърлена недалеч от местопрестъплението. А живеещите наблизо заявиха, че се страхуват за живота си.

„Няма охрана и настояваме, ако може от общината да назначат”, споделя един от живеещите в района.

„Не можем да си пуснем децата в парка. Вижте какво се случва посред бял ден”, сподели жена, живееща наблизо.

Обвиняемият е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.

Версиите за убийството на жена в столичен парк