Препоръката на здравното ни министерство важи и за Кипър

Здравното министерство препоръча на българите да не пътуват без основателна причина до Гърция, Турция и Кипър. Предупреждението е във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в близки до България държави.

Гърция е преминала пика на четвъртата вълна от COVID-19 (ВИДЕО)

С оглед на динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавируса министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, честа дезинфекция и носене на предпазна маска.

52 нови случая на Делта варианта у нас

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19,  България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор, без значение от здравноосигурителния си статус.

 

 

„Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки”, обясняват от здравното ведомство.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК