Тя е задържана на метростанция "Красно село"

Арестуваха жена без маска в метрото. Случаят се разиграва към 11.00 ч. в сряда на метростанция "Красно село".

На жената е съставен акт затова, че е била без маска в метрото. В опит да избяга от полицията, тя преминава през бариера, спряна е от униформените и заради неуважение към служителите на реда ѝ сложили белезници.

До ситуацията се стига, след като полицията съставя акт на жената, че е без маска в метрото. Според очевидци тя доброволно отишла в стаята на униформените и опитала да ги убеди да не я глобяват. След като разбрала, че това няма да се случи - тя започнала да обижда полицаите и направила опит да им избяга. Ситуацията успяла да запише с телефон Весела Веселинова.

„Минавайки през метростанцията на входа, видях, че една жена вика, че полицията опитва да я задържи”, разказа Веселинова.

„Жената каза: „Съставиха ми акт, защо искате да ме арестуват?”. Точно тази нейна реплика ме провокира и ме накара да извадя телефона и да снимам. Имаше двама полицаи на мястото, единият я арестува, другият просто беше по-настрани. Когато попитах какво става, какъв е проблемът, другият полицай ми каза, че жената е без маска”, добави свидетелят.  

От СДВР обясниха за NOVA, че жената е била арестувана за кратко и причината не е липсата на маска, а неизпълнение на полицейско разпореждане и грубо отношение към полицията. Колкото до липсата на маска - съставен ѝ е административен акт.

С камера и микрофон, за не повече от 10 минути, екипът ни засече няколко човека без маска в метрото. На влизане, в самото влакче, и на излизане от него.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.