Той е един от най-въздействащите гласове на българската рок музика, а тя - успешна певица

Той е един от най-въздействащите гласове на българската рок музика и има 50 години професионална кариера. Тя е успешна певица, дъщеря на рок легенда, има своя неповторим музикален почерк - баща и дъщеря - Данчо Караджов и Лора Караджова.

Казва, че е спиран да пее три пъти - през 1982 г.- когато казва, че не може да свири под милиционерски палки, през 1990-та когато хората се борят за оцеляване и сега - заради пандемията. Лора от своя страна никога не е спирала да пее, освен по време на бременностите си. 

Той я взема на турне на 19-годишна възраст и това е истинското голямо начало за нея. "Това беше голяма привилегия за мен, да започнеш с такива музиканти. Бях беквокалистка, много се вълнувах. Не знаех какво се случва. Като се върна назад във времето виждам колко е чаровна тази случка", разказва Лора. И уточнява, че никога не е усещала сянка или тежест от известността на баща си.

Данчо Караджов: Само рокендролът спаси едно цяло поколение

Рок легендата споделя, че не е имал колебания дали да я вземе, защото е бил убеден в нейните качества. "В началото ми се струваше, че е моето дете. Бяхме и дали не много лесни вокали, но премина това изпитание", подчерта Караджов. По думите му е приятно да усетиш, че хората те желаят. 

Данчо Караджов има колекция от китари на известни световни музиканти. Стигнал е до 40. Наскоро е имал 70-годишен юбилей. Тя му взема шах, за да научи внуците си, така както е научил нея. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.