Той разказва, че преди 4 дни се събуждат от шум на бойни самолети

"Преди 4 дни се събудихме от шум на бойни самолети. Летяха ракети и взривиха летището. Имах опасения, че ще има война, а бях заредил и бензин. Събрахме най-необходимите вещи и тръгнахме по най-бързия начин. По улиците бягаха хора, на бензиностанциите имаше големи опашки, а те не работеха. Пътуването ни беше кошмарно, имаше разбити камиони. През нощта става още по-кошмарно, както пътуваш, става червено и започват бойни действия, а ти тръгваш през нивите, през горите. Коли закъсваха". Това заяви българинът Цветомир Цветков за "Твоят ден", който успява да избяга от военния конфликт в Запорожие и стига до Русе.

Той разказва, че преди 4 дни се събуждат от шум на бойни самолети. "В Николаев имаше танкове, военни с автомати и леки картечници. Казваха ни, че е много опасно и ни питаха накъде сме тръгнали. Звъняхме на българското консулство в Одеса, не си вдигаха телефоните. След това ми казаха, че съм луд да мина през Одеса. В Румъния ни обраха на първата бензиностанция", споделя той. Според него няма никакви представители на българските граници. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.