Полицията работи и по версия за умишлен палеж

Три автомобила изгоряха пред блок във Варна. Предполага се, че става въпрос за умишлен палеж. Колата, от която всъщност е тръгнал пожарът, е била с украинска регистрация.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Живеещите на ул. „Роза” са събудени от силен взрив през нощта.„Чу се силен тътен. Помислих, че е от камиона за смет, но се чу втори тътен, жена ми реагира, кучето започна да лае и звъннахме на 112”, каза Калоян Петков.

Хората излезли навън и видели 3 горящи автомобила. Скоро на мястото идват и екипи на пожарната.

Огънят е тръгнал от автомобила с украинска регистрация, а полицията вече работи по всички възможни версии, включително и умишлен палеж.

Съседи разказват, че собствениците на украинския автомобил са били наематели в блока. Не ги виждали често, но били културни хора. „Хората са спокойни. С нищо, никога не са създавали проблеми, абсолютно нормално се движат по улицата, приветстват хората. Не са конфликтни”, коментира Максим Димитров.

Доброволци от украинския културен дом във Варна не изключват версията пожарът да е умишлен, наред с десетки други посегателства срещу украински граждани.

Преди дни в Бургас беше задържан мъж, който заби кирки в два украински автомобила. Дали и в този случай причината ще се окаже украинската регистрация, ще установи полицията. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС