Откритото край Перник тяло е нейно

Основният заподозрян за убийството на Алена Щерк – бившият й приятел Виктор Спига, е бил задържан в Асколи Пичено, Италия от местната полиция. Това е станало в 00:20 италианско време, (01.20 българско), докато се е връщал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е намерена.

Междувременно пред NOVA Любомир Методиев, който е близък приятел на Алена, потвърди, че откритото тяло в района на Батановци вчера е нейно. По думите му колата на убитата жена е била засичана многократно в нощта срещу петък в района на Перник. Камерите на ТОЛ системата обаче разпознавали единствено номера на автомобила, но не и кой е бил в превозното средство. Приятелят на IT специалистката твърди, че тя не е човек, който лесно би могъл да бъде преборен, затова смята, че убиецът е имал помагач.

IT специалистката изчезна преди няколко дни. Именно там се губеха и следите й. Връзката между нея и Виктор Спига започнала преди около 2 години. Оттогава те имали и общ бизнес – внос на вина от Италия. Любомир Методиев обаче не смята, че причината за нейното убийство може да е била разделяне на общия им бизнес. Близките й приятели усещали, че от известно време има напрежение между двамата.

Адвокатът на Виктор Спига също не вярва финансови неуредици да са в основата на убийството.

“Те сериозни проблеми някакви, които да могат да доведат до ексцесии, не знам да са имали. Но никой не се разделя с жената, с която живее, ако всичко е безоблачно. Сигурно са имали някакви проблеми”, подчерта адв. Любен Казанлиев. Пътуването на Спига до Италия е било планирано десетина дни преди изчезването на Щерк, каза още юристът.

„Има купени билети, наел си е автомобил в Италия. В деня, когато е изчезнала Алена Щерк, рано сутринта към 9 ч., е наел автомобил. През деня си е вършил работа с този автомобил, защото той в София няма автомобил. Вечерта го е върнал на летището и в 6 и половина е излетял”, обясни версията на клиента си адвокатът. Виктор Спига е декларирал желание да съдейства на полицията у нас. Очаква се да се завърне у нас в началото на следващия месец.

За криминалните следи и за това какви биха могли възможните причини за изчезване или отвличане – темата за „Твоя ден” коментира криминалистът Иван Савов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.