Вижте най-големите забележителности в красивия испански град

Слънце, море и паеля - това са само част от многото причини, поради които трябва да посетите красивият испански град Валенсия.

С повече от 300 слънчеви дни в годината и средно 19 градуса температура, пристанищният град е третият по големина в Испания и идеална дестинация за пътуване по всяко време на годината.

Градът на изкуствата и науките е проектиран от известния архитект Сантяго Калатрава през 90-те години.

Да шофираш с маймуни върху колата: Екзотичният живот в Гибралтар (ВИДЕО)

В сърцето на града се намира един от най-дългите паркове в Европа - "Градините на Турия" (над 9 км), смятан за зеления дроб на Валенсия.

На един от най-големите пазари в Европа с площ над 8000 кв.м., построен в началото на 20 век, може да се намерят всички продукти от региона.

Катедралата във Валенсия пък е безспорна архитектурна и историческа забележителност. Камбанарията е построена в готически стил и е висока почти 51 м. До кулата водят 207 стъпала, а от там се разкрива внушителна гледка към морето и градът на науките Калатрава.

Още любопитни факти и красиви гледки от Валенсия вижте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.