Бившият здравен министър с коментар за актуалната политическа обстановка и здравето на българина

„Как това общество не се уморява да чака един месец за маникюристка или да чака реда си за смяна на маслото на 14-годишната си дизелова кола, а се уморява да гласува два пъти в годината?”. Този риторичен въпрос зададе в ефира на „Събуди се” анестезиологът и бивш здравен министър д-р Мирослав Ненков. Той коментира актуалната политическа обстановка у нас като каза, че гласоподавателите трябва задължително да отидат до урните на 2 октомври.

„Не е вярно, че нямаме избор. Важно е да отидем и да гласуваме, колкото и пъти да се наложи това”, категоричен бе медикът.

Мирослав Ненков: Покривът гори, а обсъждаме кой кого е обидил или ощипал

Той разкритикува българина и за недостатъчните грижи, които полага за здравето си. „В този край на света, в който ние живеем, автомобилът и маникюрът са по-важни от здравето. На запад има контрол и наказания. А у нас има много хубава профилактична програма и, ако я следваме, навреме ще открием какъвто и да било проблем. Всяка болест, хваната в по-ранен етап, се лекува по-лесно, включително ужасяващият рак”, категоричен бе д-р Ненков.

Той бе категоричен, че хората не бива да правят консултации за здравето си с интернет. „Единственото, което прави информацията в мрежата, е да ви уплаши. И най-тъпият доктор е по-добър вариант от интернет. Там мнения дават всякакви хора, които не са компетентни”, обясни анестезиологът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.