Тя ще е единственият независим кандидат на предстоящите избори на 2 октомври

Само един независим кандидат ще се яви на предсрочните избори тази година. Това е Луна Йорданова. Тя беше едно от най-ярките лица и на президентските избори през ноември, а сега атакува парламента. Дни след началото на предизборната кампания тя даде ексклузивно интервю за "На фокус с Лора Крумова". 

"Когато стана депутат, първото нещо, което ще направя, е да внеса законопроект за лустрация. Предишната Конституция на България е давала право да се отзовават съдии и съдебни заседатели преди срока, за които са били избрани. Освен това ще искам и смяна на системата", каза Йорданова. И поясни, че въпросната нова система ще гарантира участието на българските граждани в държавното управление. Това, по думите ѝ, са направили всички бивши социалистически държави, преди да тръгнат по пътя на демокрацията.

„Обещанията”: Какво да не правят партиите по време на предизборната кампания

Йорданова се кандидатира за независим народен представител и ще се бори за подкрепата на избирателите в 25 МИР в София. Сред водачите на листи там са лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП - Корнелия Нинова, Христо Петров-Ицо Хазарта, Костадин Костадинов и др.

"Отказах на две от най-големите партии. Няма да спомена имената им, защото те не заслужават. Само партиите са виновни за неудачите на нас, гражданите. Порочната система ме накара да се кандидатирам именно в този МИР", каза още Луна Йорданова. И допълни, че според нейните изчисления 10 000 гласа биха ѝ осигурили депутатска банка.

Тя увери, че сама финансира кампанията си, не получава субсидии и използва средства, които печели от концертите си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.