Разговори за коалиция няма да водим с никой, заяви кандидат-депутатът от "Възраждане"

Без възстановяване на икономическите ни отношения с Русия и дългосрочни договори няма да бъде решена кризата с газа. Имаме дългосрочен договор с "Газпром", можехме да имаме сигурност на доставките, ако не си във вражеския списък. Можем да очакваме, че Москва ще спре да доставя резервни части за АЕЦ. Това заяви в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS Цончо Ганев от "Възраждане".

"Умишлено сме сложени на четвърто място, борим се за доверието на българския народ и вярваме, че ще сме първа политическа сила. Социолозите винаги ни дават винаги два пъти по-малко гласове. Цифрите са други. Разговори за коалиция няма да водим с никой. Всички партии са декларирали евроатлантически ориентирани, но ние казваме, че България трябва да предоговори условията на членството си в ЕС", увери той. И допълни, че Волен Сидеров е подкрепил Орешарски и това е красноречиво.

"Много от структурите на "Атака" са част от "Възраждане". Нямаме нищо общо с ДПС, а Сидеров ги подкрепи, за да управляват България", подчерта Ганев.

Цончо Ганев: Не е истина, че инфлацията в България е привнесена

По думите му "Възраждане" е имала възможност да се включи в управлението, но партията има ясни и точни приоритети, от които няма да отстъпи. "Искаме отмяна на плана за въвеждане на еврото. От следващата година домакинствата трябва да излязат на либерализирания пазар. Планът за възстановяване няма да ни спаси, трябва да закрием 40% от ТЕЦ-овете си до 3 години, а до 13 години - всички", посочи той.

Според него овладяване на инфлацията, при рекордни нива на газ и ток, е невъзможно. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.