По думите му купуването на гласове се е развихрило, а не се противодейства

Правителство с БСП не може да има, ако искат да ни поставят в зависимост от "Газпром". Не бих се съгласил да имаме общо правителство, ако не застанем категорично и ясно на страната на жертвата в тази война. Това коментира за "Офанзива" от Атанас Атанасов от "Демократична България".

"Купуването на гласове се е развихрило в държавата и правителството не противодейства. Има имитации на операции. ГЕРБ и ДПС поголовно купуват гласове по старите схеми. Във Варна има лице, известно като Дънкин, който е платил на Чирпанския. Където отида хората ми обясняват за такива практики", разкри Атанасов. 

Стоян Михалев: Служебният кабинет иска да задържи русофилския електорат

По думите му има реформаторски и реставраторски сили. "Чрез ниска избирателна активност и купуване на гласове ГЕРБ се опитват да вземат мнозинство, но това ще бъде пагубно. Ако в следващото НС би могло да се създаде мнозинство между ПП, ДБ и БСП първо трябва да изясним отношението си към войната в Украйна", смята той.

Според него трябва да престанат да се търсят енергоносители от Русия. "Разтревожен съм, че служебното правителство не предприема мерки срещу купувачите на гласове и от политиката им в енергетиката", подчерта Атанасов. И попита къде са парите от износ на електричество. 

"Когато е било поискано руските дипломати да напуснат страната, се е оказало, че единият е напуснал преди 2 месеца България и контраразузнаването не е разбрало. Правомощията за назначаване на звената за сигурност трябва да бъде в изпълнителната власт. Позицията главен прокурор трябва да бъде закрита", посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.