Една от мотивациите на Зарков да бъде служебен министър е да продължи да работи по проектите, по които работихме в НС, каза той

Ако сме искали КПКОНПИ да стане бухалка, щяхме да сменим Цацаров с Рашков. Още е рано да се коментира нова номинация за шеф на комисията. Това коментира за "Офанзива" Милен Матеев от "Продължаваме Промяната".

"Една от мотивациите на Зарков да бъде служебен министър е да продължи да работи по проектите, по които работихме в НС и с летящ старт да влезем в следващия парламент. Нашите идеи са развити в неговия законопроект, единствено ново са номинациите и мандатността. Това са много интересни и добри идеи", сподели Матеев. 

Искрен Митев: За 6 месеца не може да се оправи държава, която е била в толкова лошо състояние

Според него трябва да се намали кръгът на разследваните. "Следствието в прокуратурата не извършва ефективни действия, затова се налага да е използват разследващи органи със специализирани функции. Право на задържане обаче не бива да им се дава", убеден е той. 

По думите му МП е предприело елегантно решение с промените в Закона за съдебната власт и НК. "Този механизъм дава възможност за баланс - да няма съмнение в разследването на главния прокурор и да не бъде противоконституционно", смята Матеев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.