Случаят е от Перник

Пореден случай на агресия над медицинско лице в Перник. Сестра от болницата в града била нападната от пациент, докато се опитвала да зашие раните му. Случаят е от понеделник следобед.

Пострадалата е приета в неврологично отделение. „Тя е изключително огорчена, защото в тези условия е много трудно да се работи. Вместо признание, те получават юмруци и ритници”, каза д-р Даниела Стойчева.

Лекар с 1,9 промила алкохол преглежда пациенти във Варна

Д-р Иво Велев е колега на нападнатата сестра. Той обясни, че пациент в нетрезво състояние с порезна рана на ръката е влязъл в кабинета. „В един момент колегите, които са били вън, чуват писъци. Сестрата е намерена повалена на пода, ритана и удряна”, поясни медикът.

“Бях дежурна и ме извикаха в спешното. Била е удряна по главата и ритана. От скенера няма данни за вътрешни кръвоизливи, но има комоцио лека степен и е настанена при нас”, обясни д-р Стойчева.

Пострадалата жена ще остане в неврологичното отделение под наблюдение за няколко дни.  Колегите й я описват като “изключително толерантен и дисциплиниран човек” и споделят, че тя е “огорчена” от случилото се. 

Задържаха и обвиниха 32-годишен мъж за нападението над медицинска сестра в Перник

Нападателят е задържан за 24 часа от полицията.

“Той е бил употребил алкохол, причината , обаче, поради която е употребил физическа и вербална агресия , тепърва ще се установява”, каза Венцислав Алексов, ОДМВР - Перник. 

Започнато е бързо производство. За нанасяне на телесна повреда на медицинско лице законът предвижда от 1 до 5 години лишаване от свобода. 

Нападнатата медицинска сестра в Перник – с тежка психическа травма

Поредният случай на агресия над медик предизвика реакцията на здравния министър. 

“Трябва да се вземат много сериозни мерки в това отношение. Тук трябва да има бързи производства и сериозни законодателни промени в това отношение, за да можем да защитим персонала си”, категоричен бе Д-р Асен Меджидиев

Колеги на пострадалата сестра настояват за адекватна защита, за да могат да вършат работата си спокойно. 

Повече гледайте във видеата.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.