Целта - да се пресече незаконната търговска дейност

Шест дни преди предсрочните парламентарни избори акциите срещу купуването на гласове и битовата престъпност продължават. Очакват се подробности за специализирана полицейска операция, която се провежда на територията на Софийска област. В нея участват служители на Областна дирекция МВР - София, жандармерията и държавните контролни органи.

Нова серия акции в страната срещу битовата престъпност и купуването на гласове (ОБЗОР)

Целта на операцията е да се пресече незаконната търговска дейност. В понеделник жандармерия и полиция влязоха в няколко квартала в Кюстендил, Приморско, Перущица и Бургас. От МВР уточняват, че проверките ще продължат до самия изборен ден.

Операцията се провежда от вчера. Тя е срещу битовата престъпност, незаконната сеч и осигурява превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, обясни на брифинг Здравко Йотов, който е началник на районното управление на МВР в Ботевград.

Няма задържани към момента. Имало два сигнала за купуване на гласове, но образуваните по тях дела ще бъдат прекратени на този етап, тъй като след претърсвания не са открити доказателства.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.