Представените днес изследвания не отчитат наличие на дрога в кръвта му

Съдът в Шумен постанови домашен арест за 18-годишния Жечко Кюркчиев, който в сряда вечер предизвика катастрофа с жертва в центъра на града. Днес той се изправи пред съда, за да бъде решено каква ще е мярката му за неотклонение.

В нощта на инцидента бе регистрирана положителна проба за наркотици, но представените днес изследвания не отчитат наличие на дрога в кръвта му. Въпреки това, прокуратурата поиска постоянния му арест, докато двамата адвокати на момчето настояват то да получи по-лека мярка. 

Говорят родителите на жената, загинала при катастрофата в Шумен

Самият Жечко поиска домашен арест, за да може да продължи образованието си и стоматологичното си лечение. Той посочи още, че страда от ниско кръвно и захар.

Адвокатите му обясниха, че е възможно първоначалната положителна проба, взета с дръг тест, да се е повлияла от упойка, поставена през деня на момчето, както и от енергийна напитка, която той приел преди инцидента. 

Според свидетелски показания на момчето, което се е возило в колата до Кюркчиев, той е шофирал с 80 км/ч. Според прокуратурата обаче скоростта е била близо 94 км/ч, при ограничение от 80км. 

Каква е била скоростта ще стане ясно след резултатите от назначената автотехническа експертиза. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.