Разкрит е рекорден брой секции - 7

За българите в Северна Македония изборният ден започна нормално. Там са разположени общо 7 секции, което е рекорден брой до момента. Към обяд са гласували едва 15 души, няма сигнали за нарушения. Заявленията за гласуване са 181. 

Иван Генчев смята, че е право на всеки българин да даде своя глас. Той прогнозира голям интерес към изборите.

 

 

 

В Консулството в Битоля вотът започна в 08.00 ч. българско време заради часовата разлика на РСМ. За 30 минути няма нито един гласувал. Около 100 000 граждани на страната имат право да упражнят гласа си заради българските си паспорти. 

Българите в РСМ споделиха пред екип на NOVA, че не искат да отидат до урните, защото се страхуват от официалните власти. 

Според Любчо Георгиевски избирателите се страхуват, че ще ги снимат, затова не желаят да дават изявления. Междувременно македонска медия излезе с провокативно заглавие, което пита къде са 100 000 българи, които страната ни иска да бъдат вписани в Конституцията, след като заявленията са толкова малко.

В 20.00 ч. македонско време, 21.00 ч. българско, изборният ден ще приключи. А днес една македонска телевизия излезе с провокативно заглавие: "Къде изчезнаха онези 100 хиляди българи, за които София твърди, че живеят в Македония?".

ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИЯ: Гласуваме на предсрочен парламентарен вот

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.