При равнопоставеност на мажоритарните кандидати, той смята, че ще влезе в НС

Независимият кандидат е един истински представител на своите избиратели. Неговата дума е много по-тежка, дори като един човек. Това коментира Веселин Марешки, който въпреки своята партия ВОЛЯ, се кандидатира за влизане в парламента като независим.

„Не влязох в този парламент, защото законът, по който се избират народните представители, е незаконен. Целта на това явяване беше да покажем неговата незаконност. На следващите избори, ако депутатите направят мажоритарните кандидати равнопоставени на партийните, мога да се обзаложа, че ще бъда първият избран мажоритарен народен представител”, смята той.

Марешки направи и свой прочит на изборните резултати: „Всички говорят, че избирателите им били казали да започнат да си говорят помежду си. Напротив - избирателите категорично им казаха, че не ги харесват и че предпочитат да си остане правителството на президента Румен Радев”, е мнението му.

Според него ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва максимално бързо да върнат празни мандатите за съставяне на кабинет. „Президентът да връчи третия мандат на единствената формация, която има ръст - „Възраждане”. Тогава ще получим две неща - или тези хора ще се окажат състоятелни и ще оправят държавата, или поне ще лъсне тяхната несъстоятелност и следващия път няма да са в парламента”, коментира още Марешки.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.