От бандата категорично отричат нейните твърдения

Почитателка на германската група "Рамщайн" обяви, че е била дрогирана и наранена след среща с вокалиста на бандата Тил Линдеман преди концерт във Вилнюс, Литва. Случаят е от 22 май. Групата категорично отрича обвиненията.

Шелби Лин от Ирландия пътувала до Вилнюс, за да присъства на концерта на „Рамщайн“ - първи от тяхното „Турне по стадионите на Европа“. В литовската столица тя била поканена на парти преди концерта. Ирландката съобщава, че се е запознала с фронтмена на групата Тил Линдеман и той е поискал да прави секс с нея. При отказа от нейна страна фронтменът реагирал много агресивно.

Тя също така подозира, че в питието ѝ е било "подправено" с упойващи вещества, тъй като няма спомен за част от вечерта. Твърди, че е изпила само две питиета и един шот текила. Лин казва още, че имала синини и е повръщала 24 часа след концерта. Фенката публикува снимка на нараняванията си в интернет и твърди, че е подала жалба.

От „Рамщайн“ категорично отричат обвиненията. Самият Линдеман все още не ги е коментирал. „По отношение на разпространяваните в интернет твърдения за Вилнюс можем да изключим възможността това да се е случило в нашата среда. Не ни е известно да има официални разследвания по този въпрос“, заявиха музикантите. 

Темата е широко обсъждана в интернет. Някои жени съобщиха анонимно, че са имали подобни преживявания и изразиха пълната си солидарност с Шелби Лин. Други пък призоваха към предпазливост, тъй като твърденията все още не са доказани.

След първоначалните съобщения за сексуално посегателство, Лин добави уточнение в Twitter, че Линдеман не я е докосвал. „Той прие, че не съм искала да правя секс с него. Никога не съм твърдяла, че ме е изнасилил“, написа тя.

„Турне по стадионите на Европа“ на „Рамщайн“ стартира във Вилнюс на 22 май и ще премине през Стария континент в продължение на цялото лято до началото на август. България не е сред страните, които немските рокаджии ще посетят.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.