Състезателят се сблъскал със свой съперник

26-годишният колоездач Джино Медер почина от нараняванията, които получи при падане в пропаст по време на Обиколката на Швейцария, съобщи неговият отбор Бахрейн-Викториус. Швейцарецът бе откаран в болница, но лекарите не успяли да се преборят за живота му.

"Въпреки страхотните усилия на феноменалния персонал в болница Чур, Джино не успя да преодолее това неговото последно и най-голямо предизвикателство. В 11:30 ч. сутринта се сбогувахме с една от ярките светлини на нашия отбор", се казва в официалното съобщение за кончината му.

Кола блъсна колоездач на бул. „Сливница“ (СНИМКИ)

"Изказваме нашите най-дълбоки съболезнования на семейството и близките му и нашите мисли са с тях в този труден момент. Bahrain Victorious ще се състезава в негова чест, запазвайки паметта му по всички пътища, по които караме. Ние сме решени да покажем духа и страстта, които Джино показа, и той винаги ще остане неразделна част от нашия екип", написаха още от Бахрейн-Викториус.

24-годишна звезда на ски скоковете загина при катастрофа с мотоциклет

При фаталния инцидент представителят на домакините се сблъска с друг състезател по време на спускане. Мантинелата не успя да го спре и той се озова в дерето край шосето.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС