Той остава за постоянно в ареста

„Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото”. Това каза в съдебната зала заподозреният за обезобразяване на Дебора Михайлова с макетен нож Георги Георгиев.

Той обжалва оставането си в ареста пред Окръжният съд в Стара Загора. 26-годишният мъж е обвинен за посегателство срещу 18-годишната си бивша приятелка. Тя е със счупен нос и 400 шева по тялото, след множество прорезни рани.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Два часа продължи заседанието, на което магистратите решиха да оставят в ареста Георги Георгиев. В заседанието за разглеждане на повторната мярка за неотклонение трябваше да участва и съдия Татяна Гьонева, която си подаде отвод. Преди месец тя беше съдията, който пусна на свобода Георгиев.

Прокуратурата настоя обвиненият да остане в ареста. Според защитата адв. Петко Кънев посочи, че това е „класически пример как не трябва да функционира съдебната система”. По думите на юриста има сериозен обществен и медиен натиск за задържане на клиента му на всяка цена. Защитникът на Георгиев призова съдът да се абстрахира от общественото мнение и да постанови решение по убеждение.

„Моля да смените мярката ми с по-лека! Имам малко дете, което се нуждае от моята подкрепа. Не съм се укривал и ще се явявам на всички призовки”, каза още пред съдията обвиняемият. 

След днешното решение на съда Георги Георгиев да остане в ареста, защитата му няма да обжалва.