В официална позиция Мустафа Емин отрича твърденията

Скандал със съветник на министъра на отбраната в „Пирогов”. Според разкази на медици 31-годишният Мустафа Емин е заплашвал и се е държал арогантно с работещи в болницата. Последва и реакция както от политическата сила, от която е Емин, така и от Министерството на отбраната.

За случилото се през изминалата вечер в най-голямата спешна болница у нас става ясно от една от медицинските сестри, която е била на смяна. Тя пише в социалните мрежи, че Емин, който е съветник в политическия кабинет на военния министър Тодор Тагарев, е отишъл в „Пирогов” и се е държал грубо и арогантно със служителите.

Искането му било лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да приемат неговото, което по думите на медицинската сестра е било с малка рана. От „Пирогов” уточняват за NOVA, че детето на Емин е с отработена рана и няколко шева, а другото остава в тежко състояние в болницата. От лечебното заведение коментират още: „Тъжно е, когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие”.

От Министерството на отбраната, където мъжът е съветник, обясниха за NOVA, че проверяват истинността на твърденията и едва тогава ще действат.

От „Да, България”, от чиито редици идва Мустафа Емин, са сезирали Националната контролна комисия на партията и заявяват, че не толерират подобни действия, арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции.

Самият Мустафа Емин излезе с позиция в официалния си Facebook профил. В нея той категорично отрича да се е държал арогантно и да е искал лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да приемат неговото.

Ето какво разказа той: "Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в "Люлин", откъдето ги насочват към "Пирогов". Стигнах до болницата в "Люлин", когато излизаха от нея и видях разбитото му челце. Пристигнахме в "Пирогов" около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се.

Благодаря на лекарите и екипа, който се погрижи да зашие разбитото чело на детето ми.
Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия. Извинявам се, ако съм бил невнимателен в общуването си към някой от лекарите и сестрите в "Пирогов". Вярвам, че истината излиза наяве рано или късно и съм готов да понеса цялата отговорност за всяко свое действие. Това, което не мога да допусна, е децата ми да растат с дори най-малкото съмнение, че баща им може да постъпил нечовешки, както се твърди", заявява Емин.