При инцидента пострадаха три жени, друга загина на място

23-годишно момиче беше убито на „Тракия”, блъснато от шофьор с положителна проба за наркотици. Инцидентът стана в участъка от магистралата до Нова Загора. Пострадаха и още три момичета. Колата им била спряна в аварийната лента, защото спукали гума. Тогава в тях се врязал камион. Шофьорът му е с множество нарушения на пътя. По данни на полицията е санкциониран 21 пъти с фиш за различни нарушения.

Две от пострадалите млади жени продължават да са хоспитализирани в болницата в Стара Загора. Едната е в реанимация, а другата – в неврохирургия. И двете са в стабилно състояние и без опасност за живота. Третата потърпевша е освободена.

Шофьор на камион с положителен тест за дрога и 21 фиша уби млада жена на „Тракия”

Предстои да бъде гледана мярката за неотклонение на 24-годишния шофьор, причинил тежкия пътен инцидент. Оказа се, че освен положителен тест за наркотици, той е дал и положителна проба за алкохол. Кръвните проби се очаква да излязат най-рано до седмица.

Автоекспертът Стефан Драганов коментира в ефира на „Здравей, България”, че контролът върху тежкотоварните превозни средства трябва да бъде затегнат. „Колкото и да е скъп един тест за наркотици, не е толкова скъп, колкото човешки живот”, каза Драганов  и допълни, че тестването трябва да стане масово.

Повече гледайте във видеото.