Било им наредено да убиват мъжете, а жените, възрастните и децата да взимат за заложници

Апартамент и 10 000 долара - това е наградата, която от "Хамас" са обещавали на бойците за всеки пленен израелец. Това става ясно от разпит на палестински боец, разпространен от израелските служби.

Заловените бойци разказват, че са имали ясни инструкции как да действат, а на въпроса каква е разликата между техните действия и тези на ИДИЛ, с колебание отговарят, че няма такава.

„Инструкциите по отношение на цивилните бяха да убиваме мъжете и да взимаме жените, възрастните и децата за заложници”, посочи Фаузи Мухаммед Ал-Маджлави. 

Близо две трети от болниците в Газа са спрели да работят
Това са видеозаписи от разпити на заловени от Израел бойци на „Хамас” от отряда Нухба, взел активно участие в нападението на Газа на 7 октомври.

„Те ни подмамиха. Подмамиха ни, излъгаха ни - хората от „Хамас”. Те си стоят в домовете и ни оставиха тук в Израел. Тези в Катар, в Турция, говорят от името на Ал Акса и на мюсюлманите и си стоят там, а нас ни изпращат тук. Те са там, докато в Газа бомбардират семействата им”,  заяви Махнад Ясер Заид Абу Разин.

Според бойците, след като успешно влезли в Газа, последвали и нови инструкции. Било им разпоредено кой кибуц и кой район да превземат първо.

„В първата къща имаше жена, Хамзе я застреля на вратата. Видях я на земята, но не се приближих до нея. Кучето ѝ излезе на улицата, застрелях го. След това в градината видях друг човек”, каза Ахмед Маджад Абу Хамид.

Освободена заложничка на „Хамас”: Минах през ада (ВИДЕО+СНИМКИ)

От разпита на палестинските бойци става ясно, че „Хамас” са обещавали награда за всеки пленен израелец. „Защото в Газа, който доведе повече заложници, получава награда - апартамент и 10 000”

Било им наредено да убиват мъжете, а жените, възрастните и децата да взимат за заложници. „Религията го забранява. Пророкът казва: "Не убивай жена, не убивай дете", посочи Дзихад Фаузи Мохамед Хамайда.

И към момента, „Хамас” държи над 200 заложници на своя територия. Според разказите на освободените похитени, те са държани в тунелите, изградени от групировката.