Шофьорът е криминално проявен и е без книжка

Гонка с кола с мигранти на АМ "Тракия" приключи с две жертви. Тази нощ, около 01:30 часа, в района на 273 километър край Сливен, патрул е подал сигнал за спиране на лек автомобил. Водачът не се съобразил и увеличил скоростта в опит да избяга в посока София, посочват от МВР.

След няколко километра шофьорът загубил контрол над колата и се обърнал в нива. В автомобила пътували 14 лица. Установено е, че 12 от тях са чужди граждани и са без документи. Водачът е неправоспособен 26-годишен българин. Той е в тежко състояние в болницата в Сливен. Мъжът е криминално проявен и е без свидетелство за управление на МПС, посочват от полицията. 

Тежка катастрофа с младежи в Пловдив, борят се за живота на единия от ранените

При катастрофата на място са починали двама души - един от мигрантите и спътник на водача. В болница в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"- Сливен са откарани 10-има пострадали. Те са на възраст между 18 и 23 години. Шестима от тях са приети за лечение - четирима са в реанимация, а останалите са освободени и транспортирани в центъра за настаняване на бежанци в Любимец.

"Лекият автомобил е с чужда регистрация. Един човек е починал на място. Втората жертва е починалата на път за болницата", заяви старши комисар Димитър Кикьов, Охранителна полиция ОДМВР - Сливен.

„Тези, които са приети при нас, са със съчетани травми с различни наранявания, има с контузия на бял дроб един има със счупен таз”, обясни д-р Юлия Биянкова, ОАИЛ МБАЛ-Сливен.