Касандра спечели уважението и на индийския премиер

Касандра Питман е незряща певица от Германия, която от известно време има доста фенове и в Индия. Заслугата за това е на индийския премиер Нарендра Моди. Той е възхитен от младата музикантка,която пее на хинди, макар че никога не е била в Индия.

Феликс Клизер –виртуозът, който свири на валдхорна с крака (ВИДЕО)

Касандра, по-известна като Кес Мей, живее в Дюсбург. Пред камерата на „Дойче веле” 21-годишната жена споделя, че е открила индийската музика по време на следването си в САЩ през 2017 г. В един момент певицата започва да публикува клипове със свои изпълнения в Instagram. Тогава премиерът Моди оценява нейната страст към индийската музика и култура в социалните медии, песните ѝ се превръщат в абсолютни хитове в Индия.

Касандра е сляпа по рождение. Още от дете ходи на уроци по музика и солфеж. Участва в състезания в цяла Германия и показва какво може на сцената.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.