"Театърът е моят втори дом", споделя пред NOVA актрисата

В името ѝ е кодирана силна и борбена жена, която е изградила респектиращо име на сцената и неслучайно в колекцията ѝ от награди тя има два Аскера и два Икара. Тук и сега ни предстои среща с актрисата Бойка Велкова, която заведе Деси Банова-Плевнелиева в светинята на българското изкуство - Народния театър. Защо театърът е нейният втори дом, какво е да учиш в една от най-добрите театрални школи в света и как повече от 30 години поддържа огъня на любовта с виртуозния музикант Теодосий Спасов?

"Народният театър е моят втори дом. Театърът е не само сграда и пространство, а и място, където можем заедно да помечтаем. Той ще оцелее, защото докато живеем, играем роли - на учители, приятели, на майка, на баща. Докато играем роли - изграждаме собственото си аз. Най-важното - театърът лекува собствените ни души", казва Велкова.

„Нищо лично”: Жената, която се завърна в бащината къща, за да прави вино

"Дължа на майка ми да съм актриса, изпълних нейното желание. Това е много опасно понякога, но като влязох в този свят дадох всичко от себе си. Надявам се, че тази нейна воля беше изпълнена по един добър начин", каза Бойка Велкова.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase