Уникалният дворец се намира в околностите на Бон

Замъкът „Драхенбург” край Бон е известен като Драконовият замък. Вилата, стилизирана като дворец, има изключително интересна история. Изглежда като място от приказките, но крие тъмно минало - нацистка история, години на пренебрежение и бивш собственик с ексцентричен вкус.

Според фолклора германският герой Зигфрид веднъж убил дракон там. Именно затова замъкът се нарича по този начин. Построен е в периода между 1882 и 1884 г. от човек на име Щефан Зартер. Той бил син на кръчмар, но забогатява след успех на Парижката фондова борса, продавайки акции за изграждането на Суетския канал. С парите си купува целия терен, върху който строи замъка.

Нойшванщайн – един от най-посещаваните замъци в Европа (ВИДЕО)

Зартер умира през 1902 г. Той няма наследници. Затова впоследствие дворецът се препродава няколко пъти и през годините е бил летен курорт, християнско училище и дори нацистки колеж. След Втората световна война пък е използван като подслон за бежанци, а после - за център за обучение на жп служители.

Понастоящем хиляди туристи от цял свят посещават мястото всяка година. Кацнал на хълм с великолепна гледка към река Рейн, дворецът е и популярно място за снимки на сцени от филми.

Още по емата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase