До него ни отвежда Лукас Щеге

В поредния епизод от предаването на „Дойче веле” „Без резервация” водещият Лукас Щеге ни отвежда на разходка до замъка Нойшванщайн. Той се намира до река Лех, която е една от последните диви планински реки в Европа с бързеи и чакълести брегове.

Най-странните туристически атракции по света (ГАЛЕРИЯ)

Нойшванщайн е най-големият и най-скъп замък, построен от крал Лудвиг II. Той е най-известният крал на Бавария и е управлявал страната от 1864 г. до 1886 г.

Пет приказни градчета в Италия (ГАЛЕРИЯ)

Всяка стая в замъка е декорирана в различна тема от скандинавския свят на легенди и митове. Изгледът на замъка трябва да е средновековен, но стандартът – ултрамодерен. Така той е дискретно оборудван със съвременни технологии и нещо, което е било сензационно по онова време – телефон.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.