Работи се по версия за убийство

Три деца, сред които бебе на десет месеца, загинаха след пожар, избухнал в жилище в австралийския град Сидни, съобщи "Ройтерс", като се позова на полицията, която работи по версия за убийство.

Сигналът до аварийните служби за инцидента в квартал "Лейлър парк", на около 35 километра западно от центъра на Сидни, е бил подаден в 1 ч. местно време, гласи изявление на полицията.

Спешна помощ е била оказана на две момчета, на 2 г. и 4 г. години, но те са починали малко след приемането им в болница, докато 10-месечното момиченце е било намерено мъртво, след като пожарът е бил потушен.

Задържаха криминално проявен мъж за убийство в „Слънчев бряг"

28-годишен мъж, който е възпрепятствал проникването на полицията в имота, е бил арестуван, като е имал изгаряния.

Инспектори от отдел "Убийства" към полицията в Сидни са поели разследването и разработват версията за "убийство в домашни условия", заяви началникът на отдела инспектор Дани Дохърти. "На този етап изглежда, че 28-годишният мъж е отговорен за трагичното отнемане на живота на тези деца", допълни той на пресконференция.

Още четири деца, между 6 и 11 години, са в болница в стабилно състояние, също както и майка им, на 29 г., която е лекувана след нагълтване с дим, пояснява "Ройтерс".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Иво Тасев, БТА