“Неща с душа“ са големият победител в шестото издание на ПРОМЯНАТА

 

“Неща с душа“ са големият победител в шестото издание на ПРОМЯНАТА


 

Кунка Великова и Нина Димова от “Неща с душа” създават образователни игри и материали, които помагат на децата да учат по-лесно и чрез игра. Чрез тях децата могат да развиват важни умения като фината си моторика, координацията, речта, въображението си. Спомагат и за научаването на буквите, цифрите, интересни факти за природата и света. Материалите са адаптирани към образователната система и могат да се използват от всички деца, за да упражняват наученото в клас. Но са особено полезни за деца със специални потребности, които се затрудняват да усвояват учебния материал от учебниците и хартиените помагала. Всички материали са създадени в партньорство със специалисти и са ръчно изработени с много любов от хора с увреждания.

"Неща с душа" бяха избрани сред 136 кандидатствали в шестото издание на конкурса след осем етапа на селекция. В предпоследния етап – онлайн гласуване, което се проведе между 14 януари и 3 февруари - публиката имаше възможност да подкрепи своя фаворит сред петимата финалисти в конкурса - "Академия за Родители", "Академия Миротворци", "Неща с душа", "Пукльовците" и "Тинузавър". Общо 28 401 души дадоха своя глас и класираха на финала "Неща с душа", "Тинузавър" и "Академия за родители", които получиха най-много гласове. На 13 февруари тримата бяха оценени от възрастно и детско жури, които взеха финалното решение "Неща с душа" да бъде големият победител в ПРОМЯНАТА 2019/2020.

"Неща с душа" ще получи безвъзмездно финансиране от 30 000 лв., а "Тинузавър" и "Академия за родители" – по 15 000 лв. Освен финансовата подкрепа и петимата финалисти стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Те ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.