Тя добави, че подкрепата на ЕК към българското правителство също се е засилила

Страните от европейския съюз, които подкрепят България за включване в Шенген, вече са 20. С това се похвали вицепремиерът Меглена Кунева при отчитането на 100 дни от управлението на кабинета „Борисов-2”.

 

 

Кунева добави, че подкрепата на ЕК към българското правителство също се е засилила. „Докладът на ЕК разчиства пътя на всеки, който иска да прави реформи, аз го превеждам като подкрепа за правителството. Реформаторският блок е гарант за надеждност и последователност на реформите”, увери Кунева.

 

„Българското правителство има четирима вицепремиери. Комисията Юнкер има пет вицепрезиденти, от които има само един със собствен ресор. Всички останали са като нас – имат координиращи функции”, допълни тя.

 

 

"Единствено Калфин има своя писта. Когато успееш да осъществиш координацията, се усилва в пъти ефектът на работата. Видимо е, че през първите три месеца на своето управление правителството излезе от международната изолация. Това потвърждават важните визити на държавния секретар на САЩ Джон Кери, на външния министър на Великобритания Филип Хамънд и на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг", подчерта Кунева.