От заплатата му ще бъдат удържани 15% в полза на държавата в продължение на 14 месеца

 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров сключи споразумение със съда и по делото срещу него за хулиганство и нападение срещу полицай на летището във Варна. 

Още по темата

 

Една година пробация при редовни срещи с пробационен служител, задължителна регистрация по настоящ адрес и 15% удръжки от заплатата в продължение на година и два месеца е наказанието, което Сидеров получи. 

 

Според прокурорите пробацията на Сидеров е достатъчно наказание за извършеното от депутата престъпление. След съгласието на частните обвинители той и съдията по делото, той се призна за виновен.

 

„Днешното споразумение беше част от поредица споразумения. Няма как да се оценява едно изявление, без да се има предвид, че срещу Волен Сидеров бяха образувани масирано пет наказателни производства за деяния от 2011 г. досега”, коментира адвокатът на Сидеров Явор Нотев.

 

Това бе поредното явяване на лидера на "Атака" в съда, който от месец сключва споразумения след споразумения с държавното обвинение. Той смени стратегията и вече четири пъти е осъждан за хулиганство и с няколко наказания "пробация", удръжка от заплатата си и обществено полезен труд. Това се случи по актуалните му обвинения за хулиганство пред клекшопа на столичната улица "Раковски" и в НАТФИЗ, както и за по-старите - в Батак и пред парламента.

 

Ако Волен Сидеров беше получил условна присъда, трябваше да излезе и от парламента. Той обаче не получи такава по нито едно от петте дела, за които се призна за виновен.