Лидерът на "Атака" говори в предаването "Комбина"

 

„Споразумението ми с прокуратурата беше защитен ход от моя страна” , заяви в „Комбина” лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

 

„През 2006 година имаше дело срещу мен, което се точи две години и половина и завърши с оправдателна присъда. Това ми струваше много нерви, тормоз върху мен и близките ми, две язви ми се отвориха. Сега ми подредиха 5 дела, а разбрах ,че е имало подготовка за още 2 дела за несъществени неща. Ако това се беше реализирало като съдебни дела, щеше да ми струва още години тормоз и нерви. Разбрах и, че при наредени толкова дела, няма как да не се намери съдебен състав, който да сложи по-тежка присъда, която да ме извади от политиката. За това доста сериозно пледират някои посолства”, каза още Сидеров.

 

„Имаше много тежки моменти в нашите взаимоотношения с Валери Симеонов. Нападките бяха наистина сериозни, но това говори за победата, която всеки един от нас ще постигне, ако загърби тези нападки и ако покаже, че е влязъл в политиката не да си мери химикалката с някого, а заради убежденията си”, каза още Сидеров.

 

„Аз бих подходил с извинение, ако той или някой от неговите колеги се чувстват засегнати през годините, защото без това не може да се мине към общи действия”, добави той.