Причината - нередовно призовани пострадали

Фалстарт на делото за атентата в Сарафово. След 4 години разследване съдът не можа да даде ход на процеса.

Причината е, че по-голямата част от 38-те пострадали израелски граждани, не бяха редовно призовани. Това означава, че през последните 2 месеца, през които съдът трябваше да ги открие, не е успял да направи това на домашните им адреси. Те не отговарят и на оставените телефонни номера. 

По темата

Пострадалите имат двама адвокати – един от израелска страна, и един български. Адвокат Владислав Янев стана известен у нас като защитник на акушерката Емилия Ковачева.

СНИМКИ ОТ СЪДЕБНАТА ЗАЛА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Съдията по делото днес предложи 38-те пострадали да бъдат разпитани чрез видеовръзка. С това се зае израелският им адвокат.

Процесът се води задочно срещу двамата обвиняеми - Мелиад Фара - ливанец с австралийски паспорт, и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Двамата са обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол. 

На 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, пристигнали на летището, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, който е български гражданин, както и извършителят на атентата. При атентата бяха ранени 35 души.