Бойко Борисов призова Атанас Атанасов, който се оттегли от поста на председател на комисията за службите да преосмисли своите действия

Крачка назад за преструктурирането на службите за сигурност. От ГЕРБ и ДПС обявиха, че в момент на война тази стъпка би могла да е рискова.

Бойко Борисов призова Атанас Атанасов, който се оттегли от поста на председател на комисията за службите да преосмисли своите действия. Същото направи и Делян Пеевски.

Борисов заяви, че е готов да подкрепи Атанасов, ако той би искал да оглави някоя от службите в страната.

„По време на война, когато текат маса, надявам се, без да знам, операции по службите заедно с нашите партньори, едно преструктуриране, сливане под половин година не минава. Това само докато печатите, канцелариите, преназначенията, сградите - това е дълъг процес, половин година минимум. Затова, аз не съм казал, че съм против това да се случва. Но ще се случи в момент, когато може и обстановката е спокойна”, заяви Борисов.

„Нека да се обмислят нещата. Виждате за момента, че няма съгласие по темата. Според това е прибързано действие на Атанасов. Проект не сме виждали, принципно бяхме казали „да” на неговото предложение. Нека да гледаме нещата. Има време за това”, каза Делян Пеевски.

"Реформите в службите са следващата голяма стъпка. Този Закон е ключа на България към Шенген", подчерта Кирил Петков.

"Целта на ПП-ДБ е да обединят, да разбият службите, за да премахнат сегашните директори", смята депутатът Цончо Ганев. 

"Едно поредно прекрояване, което няма някакви мотиви освен обслужването на интереси. Да сме ние там, а да не са тези със сигурност не е мотив, който звучи рационално", подчерта Ивайло Вълчев..