KinoNova завърта 21 заглавия, отличени с „Оскар”

Месец преди най-престижното кино събитие – връчването на наградите „Оскар”, истинска треска за Оскари превзема телевизионното и онлайн пространство. За шести пореден път ефирът на KinoNova ще подари на киноманите 21 заглавия, отличени със значимата статуетка, а за първи път тази година NovaPlay ще пренесе кино треската и в интернет със специална селекция от филми.

21 заглавия, 83 номинации и 23 спечелени статуетки – така в цифри изглежда кампанията „Треска за Оскари” на KinoNova. Драма, екшън, романтика, комедия, фентъзи и съспенс са част от жанровото разнообразие, от което зрителите ще могат да избират в продължение на цял месец. Началото ще постави една от най-влиятелните фигури в киното – продуцентът Джери Брукхаймър и епичната драма „Пърл Харбър”. След това всяка вечер в 21.00 ч. в светлината на прожекторите ще попадат вечни класики и хитови заглавия. Сред тях са абсолютни блокбастъри като „Авиаторът” (5 Оскара и 11 номинации), „Гладиатор” (5 Оскара и 12 номинации), класиката „Роки” (3 Оскара и 10 номинации), фентъзи епосът „Хобит: неочаквано пътешествие” и „Война на световете”, романтичният „Шоколад” и още много други. 

Своята премиера в родния ефир ще направи комедията „Наръчник на оптимиста” (5 февруари), отличена с 8 номинации и 1 статуетка, където носителят на два Оскара Робърт Де Ниро ще влезе в ролята на вечния оптимист. В актьорския състав на „Треска за Оскари” влизат едни от обичаните актьори, като към Де Ниро се присъединяват още Дженифър Лорънс, Леонардо Ди Каприо, Ръсел Кроу, Том Круз, Дензъл Уошингтън, Даниел Крейг, Джони Деп и Жулиет Бинош. На режисьорския стол пък сядат имена като Мартин Скорсезе, Стивън Спилбърг, Тони Скот и други ключови фигури в кино индустрията.

Освен всичко това Facebook страницата на KinoNova ще предложи специална игра с награди и предизвикателства – от 2 февруари феновете ще трябва да решат кои сцени от заглавията в ефира на KinoNova са достойни за „Оскар”, а най-големите късметлии ще спечелят награди за истински киномани.