Вижте как изглежда райското кътче

Най-новата атракция край Пловдив, която набира все по-голяма популярност като „лавандулинг”, привлича стотици туристи. Лилаво поле на главния път към Асеновград, Родопите и Смолян се превърна в притегателно място са фотосесии. Само за няколко седмици красивото кътче за снимки превзе социалните мрежи.

Най-добрите етерични масла от лавандула

Уникалният лилав килим, образувал се от билката ралица, изпъква сред едно от полетата на главния път Пловдив - Асеновград. Там снимки за спомен си правят не само българи, но и много преминаващи чужденци. Хората определят мястото като „Божи дар” и „чудо на природата”.  

Друга дестинация, превърнала се в привлекателно място за снимки, е лавандуловото поле на пътя за Хисаря, край село Дуванлий. Собствениците на насажденията Нели и Венци Вълкови, които от 5 години се занимават с производство на етерични масла, решили да добавят още малко цвят на лилавото поле и поставили няколко декора за фотографии.

„В началото поставихме една малка лилава маса с детско столче. Много хора започнаха да се снимат. След това сложихме врати, които боядисахме ръчно”, сподели Нели.

В много части на Европа това вече се е превърнало в мода. В Италия тази идея е печеливш бизнес, като лавандулови полета са превърнати в ресторанти на открито. За съжаление цъфтежът не трае дълго. Първите седмици на юли са последните възможности за снимки, тъй като в средата на месеца ароматният цвят се събира.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.