Лора Крумова

Лора Крумова e автор и водещ на новия седмичен формат на NOVA – „На фокус с Лора Крумова“, който стартира през есента на 2021-а година. Тя е утвърден професионалист, с над 20-годишен опит в създаването и продуцирането на телевизионно съдържание.

Журналистическата й кариера е свързана с NOVA в продължение на повече от 10 години. В медията започва като външнополитически репортер. Пет години по-късно е лице на сутрешния блок „Здравей, България“, където получава възможността да си партнира с емблематичните журналисти Георги Коритаров и Милен Цветков. През пролетта на 2015 г., заедно с Галя Щърбева, стартира авторското предаване „Комбина“ по NOVA. Зрителите я познават и като водещ на уикенд формата „Събуди се“. През годините е била автор и водещ на предаванията „Тази събота“ и „Тази неделя“, както и зам. главен редактор на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по bTV.

Лора Крумова е копродуцент на поредици от документални филми в три национални кампании срещу купуването на гласове (Разследваща журналистика – Местни избори – Кметове на фокус/2015; Гражданско общество срещу купуването на гласове/2013; Разследваща журналистика срещу купуването на гласове/2011). През 2015 г. е обявена за Жена на годината в категория „Медии“ в традиционния конкурс на сп. GRAZIA.

Лора Крумова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. През 2003 г. заминава на едногодишна специализация по журналистика в Аризонския държавен университет, САЩ. Тя е съосновател на магистърската програма по журналистика, продуцентство и финанси към Висшето училище по застраховане и финанси.

Статии